Het juiste inzicht geeft goede doorzichten

Communicatie

Mariska Denayère Trajecten van A tot Z 

Blue Eyes wérkt: van communicatieadvies- en strategieontwikkeling tot aan de realisatie daarvan. De zichtbaarheid hiervan zit niet altijd in middelen, maar vooral in resultaten. Hieronder een greep uit een aantal trajecten. 

 

Organisatiecommunicatie: structuurontwikkeling

Een grote organisatie in de gezondheidszorg was verwikkeld in een beleidsdiscussie rondom de interne structuur van de organisatie, waardoor er een conflict was ontstaan tussen de bestuurders van de organisatie (Raad van Toezicht, Raad van Bestuur en Medische Raad). Mariska Denayère is toen als communicatiemanager aangetrokken om mede vorm te geven aan dit proces. Zij zorgde dat de verschillende organisatiedelen bleven communiceren met elkaar maar vooral ook om de dieperliggende issues op tafel te krijgen.  Daarmee kreeg zij een belangrijke rol in het proces van besluitvorming. Ook zorgde zij voor zowel de interne als externe communicatie rondom deze ontwikkelingen. 

Interim Communicatiemanager / -adviseur

Met een scherp analytische blik en een hands on mentaliteit heeft Mariska Denayère in verschillende organisaties communicatiebeleid en ontwikkeld en gerealiseerd. Met ruim 10 jaar ervaring is zij een betrouwbare en betrokken partner voor zowel (corporate) communicatiebeleid, -advies en (strategische) verandertrajecten, projectmanagement, interne- en externe communicatie, tot aan uitvoerende werkzaamheden als jaarverslagen, publicaties, websites en perscontacten.

Fusie-communicatie 

Twee gezondheidszorgorganisatie waren in verdergaande overleggen omtrent een aangaande fusie. Dit stuitte op veel weerstand bij het management en de medewerkers op de vloer. Ook de directie van een van de partijen kreeg in toenemende mate twijfels over deze fusie. Als senior adviseur zette Mariska Denayère een communicatietraject uit naar de belangrijkste doelgroepen: medewerkers, relaties en de klanten.

Opzetten uitgeverij

Als communicatieadviseur en redacteur is Mariska Denayère gevraagd om in opdracht van een stichting een uitgeverij op te zetten. Daarmee is naast het uitgeefbeleid ook een verkoopbeleid gerealiseerd.  Productiekosten werden omlaaggebracht en bleven beheersbaar, terwijl de verkoop van de uitgeverij aanmerkelijk toe is genomen. De opzet van een webwinkel vereenvoudigde het administratieve proces.