Voorbij de gebaande paden loopt de weg van creativiteit

Bijzondere projecten

Projecten kunnen omvangrijk zijn of juist heel klein. Toch kunnen beiden een onuitwisbare indruk achterlaten, zowel bij de ontvangers als bij Mariska Denayère. Hieronder een greep uit deze bijzondere projecten. 

Maand van Zijnsoriëntatie 

In opdracht van Stichting Zijnsoriëntatie werkte Blue Eyes Communications als projectleider aan de Maand van Zijnsoriëntatie. Een Maand waarin het 25-jarig jubileum van de school voor Zijnsoriëntatie gevierd werd. De Maand van Zijnsoriëntatie bestond uit diverse activiteiten die samen een groot geheel vormde. Mariska Denayère stuurde de projectgroep aan, organiseerde zelf verschillende activiteiten en coördineerde de activiteiten die door vrijwilligers georganiseerd werden. Zij zette het communicatieplan op, realiseerde een website en zorgde voor media-aandacht. Zij hield continu ruggespraak met haar opdrachtgever en was budgetverantwoordelijk. Een bijzondere maand  waar door alle betrokkenen met veel enthousiasme op terug wordt gekeken. 

Wachtkamerposter 

Soms zijn projecten klein, maar ontvangen zij letterlijk veel bekijks en blijkt het resultaat veel groter dan verwacht. Als interim communicatiemanager ontwikkelde Mariska Denayère samen met het locatiemanagement van Primair Huisartsenposten een wachtkamerposter. Deze wachtkamerposter is een eenvoudig communicatiemiddel dat patiënten informeert over het wel en wee op een huisartsenpost. Dit kleine initiatief kreeg door de uitstraling en doeltreffendheid grote belangstelling (vanuit de media en collega-huisartsenposten), waarbij het format door verschillende huisartsenposten in het land is overgenomen. Bekijk de poster

Ontwikkeling en realisatie van A tot Z 

 Communiceren met bijzondere doelgroepen, dat is een specialiteit van Mariska Denayère. Dit project – een afslankprogramma voor verstandelijk beperkte mensen – is daar een voorbeeld van. Een orthopedagoog een en diëtiste ontwikkelden dit programma, waarbij nog gezocht moest worden naar een juiste vorm die aansloot bij mensen met verschillende ontwikkelingsniveau en leeftijd. Het resultaat: een prachtige trainingsmap én internetmodule waarbij de deelnemers zelf hun menu’s kunnen stellen (in beeld, in tekst of online). Voor diëtisten is een aparte handleiding ontwikkeld. 

Meerjarenbeleid 

Hoe maak je een Meerjarenbeleidsplan aantrekkelijk voor verschillende doelgroepen? Dat was de uitdaging voor de populaire versie van dit Meerjarenbeleidsplan. In samenwerking met haar collega’s ontwikkelde Mariska Denayère een creatief concept van het Meerjarenbeleidsplan waarbij alle teksten ook in braille zijn opgenomen. Een mooi werk dat geen onderscheid maakte tussen zienden en slechtzienden en blinden, maar waar beide vormen juist geïntegreerd zijn in één werk. Dit boekwerk maakte deel uit van een totaaltraject met scheepsjournaals, creatieve bijeenkomsten met de ‘kapitein’ en de opzet van verschillende kennisteams. De organisatie is op deze manier intern en extern op de kaart gezet. 

En meer… 

Wilt u meer weten over deze of andere projecten? En wilt u weten wat Blue Eyes Communications voor uw organisatie kan betekenen. Neem dan graag contact op voor een kennismakingsgesprek.